ŽIJEME VOLEJBALEM!
Starší žákyně

Pátou příčkou zahájily starší žačky v kvalifikaci Český pohár

První ostrou prověrku výkonnosti v organizovaných soutěžích mají za sebou naše starší žákyně. V Bílovci v kvalifikačním turnaji obsadily páté místo a v následujícím kole se zařadí do třetí osmičky.

Předtím ještě odehrály přerovské volejbalistky tři přípravné turnaje a první kolo krajského přeboru v kategorii kadetek, kde nastupují proti řadě starších soupeřek. První turnaj absolvovaly žákyně na konci srpna ve Svitavách. V konkurenci 12 týmů si vybojovaly šesté místo. Následovalo klání v Uherském Hradišti, kde se dostaly na bronzový stupínek za Lanškroun a Vyškov.

Dvoudenní turnaj v Bílovci posloužil k vyzkoušení prostředí pro Český pohár. Na tamním BC CUPu si trenér Radim Smejkal ověřil výkonnost základní šestky pro A tým v sezóně.

A nakonec starší žákyně změřily síly s kadetkami z Kojetína v krajském přeboru. Ačkoli na body nedosáhly, s předvedenou hrou zejména v úvodním zápase panovala spokojenost.

Ta se přenesla i do prvního setu víkendové kvalifikace ČP proti Frýdku-Místku, který děvčata v pohodě vyhrála 25:17. Jenže zranění na straně soupeřek je přece jen rozhodilo a následující dva sety po chybách na přihrávce a servisu prohrály. V měření sil s favorizovaným KP Brno (0:2) dostaly příležitost i hráčky z lavičky. Dalším sobotním sokem byl neoblíbený Prostějov. Vzhledem k našim problémům na příjmu mu stačilo dobře podávat - 0:2. Poslední zápas s Uherským Hradištěm vyhrály mladé Přerovanky 2:0.

V neděli měly být souboje s Libercem a Opavou spíše lehčí záležitostí. Ovšem opak byl pravdou. Stále se opakující chyby na podání, absence většího nasazení a zaujetí do hry, způsobené patrně zvýšenou nervozitou ze zdůrazňované důležitosti výsledku, vedly ke dvěma porážkám 0:2.

Nakonec to stačilo na pátou příčku a v prvním kole, 17. a 18. října, bude Volejbal Přerov hrát ve třetí osmičce východní části poháru.

V sobotu zajíždějí starší žačky k dalšímu kolu KP kadetek, do Olomouce, kde vyzvou SK UP Beach. A první říjnovou sobotu je v domácí hale čeká kvalifikace krajského přeboru jejich kategorie.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.