ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

Úžasná bitva končí. Zubřice padly v tie-breaku, fandila jim plná hala

Další reklama na ženský volejbal, další pětisetové drama v play-off. Přerovské volejbalistky byly za stavu 13:8 v tie-breaku dva míče od srovnání stavu čtvrtfinálové série s Prostějovem na 2:2.

Pak šla ale na podání hostující Marie Toufarová a osudová šňůra sedmi bodů rozhodla o postupu favorita do semifinále.

„Hráli jsme s Přerovem hodně podobný volejbal. Šlo o drobnosti v koncovkách, rozhodovaly to třeba dva balony. Dnes to šlo zase do tie-breaku, domácí to nechtěli pustit, my ale za žádnou cenu taky ne. Fakt to bylo vyrovnané a pro nás náročné,“ smekla před soupeřem prostějovská hrdinka Toufarová.

Návštěva sezony (520 diváků) a pekelná atmosféra jako by domácím v prvním setu spíše svazovala ruce. Nepomohla ani absence libera Vaňkové, na druhé straně už byla na stejném postu připravena ke hře Slavíková, kapitánka Helena Horká naopak chyběla.

„Soupeř hrál hodně emotivně. Takhle jsme taky chtěli zahrát, věděli jsme, že nemáme Helču, že se musíme o to víc semknout a hrát týmově,“ zmínila Toufarová.

Chybějící přerovské libero nahradila Barbora Šádková a se svou rolí se porvala statečně.

„Klobouk dolů před Barčou, Nikču zaskočila úplně skvěle, zvládla to. Je to holka místní a jsem rád, že si takový zápas zahrála,“ řekl ke komplikacím v sestavě trenér Přerova Radim Vlček.

Skóre se v úvodu utkání přelévalo z jedné strany na druhou, do výraznějšího vedení se však postupně dostával Prostějov. Přerovankám nefungovala obrana na síti, když už začaly náskok soupeře stahovat, nepomohly ani chyby na servisu. Hosté využili hned první setbol.

„Nemohli jsme se nastartovat do takové jiskry, možná na holky dolehla skvělá atmosféra. Až po time-outu ve druhém setu, kdy jsem se trošku rozčílil, to byl zase jiný tým. Pak už to bylo z naší strany dobré,“ ohlížel se Radim Vlček.

Druhý set, to byla naprosto jiná píseň, hlavně ze strany domácích. Zlepšení na bloku i bodová šňůra při podání Měrkové daly Zubřicím vedení o šest bodů. Zaskočené Prostějovanky byly ve velkém útlumu, Přerov měl k dispozici hned jedenáct setbolů, využil druhý.

Třetí sada začala velkým tlakem Zubřic na servisu, který jim dal vedení 5:1. Lubomír Petráš si tak vzal oddechový čas, po kterém jeho svěřenky otočily skóre při servisu Toufarové. Plná hala ale hnala dopředu domácí.

Přes pohodlný náskok (23:19) to v koncovce ještě bylo drama, Přerovanky ale vysvobodil blok Shapavalové, druhý setbol pak využila Personová. Zubřicím chyběla jediná sada.

Jako by si ale také fanoušci v Přerově měli užít pětisetového dramatu. Domácím už se tolik nedařilo na podání, čehož Prostějovanky využily, vypracovaly si náskok a ovládly čtvrtý set 25:19.

Těžko říct, co se v hlavách domácích stalo v pátém dějství. Po změně stran za stavu 8:7 Zubřice soupeřky měly na lopatě, šly do vedení 13:8. Pak ale začal koncert Prostějova a hlavně podávající Toufarové.

„Prostě jsme se podělali. Soupeř už snad v hlavách věřil, že prohrál. Toufarová měla i štěstí, my ale měli tři pokusy na útok, ani jeden ale nebyl odvážný,“ mrzelo Radima Vlčka.

„Řekla jsem si, že by tam už konečně mohlo padnout nějaké eso. Pak jsem věděla, že soupeř je taky nervózní. My jsme se psychicky zvedaly, věřila jsem, že když tam ten servis jenom dám, že to všechny uhrajeme,“ oddechla si Marie Toufarová.

„Je to náročná situace, pro tyto momenty to hrajeme. První servis mi i trošku ulítl, trochu štěstíčka tam bylo taky,“ přiznala univerzálka.

Pro Přerov tak čtvrtfinále skončilo dvěma nejtěsnějšími porážkami v tie-breaku, výkon ale outsider podal skvělý. Prohrál sice 1:3 na zápasy, avšak 8:9 na sety.

„Těžko se mi to hodnotí, jsem hrozně zklamaný. Série přinesla dobrý volejbal. Je hrozná škoda, že jsme to nedotáhli do pátého zápasu. Ta série by si to zasloužila,“ smutnil přerovský kouč Vlček.

Prostějov čeká semifinále s Libercem, Zubřice si zahrají o páté místo.


Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/uzasna-bitva-konci-zubrice-padly-v-tie-breaku-fandila-jim-plna-hala-20190327.html?fbclid=IwAR00-tadh10IVYoYvFnAXcfuZZmE3HP9E3hVu2hdk7ViOzTFRPoVa9PLApc

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.