ŽIJEME VOLEJBALEM!
Články mládež

Úspěšná sezóna minižaček

Poslední dubnovou sobotu se volejbalové naděje z Olomouckého kraje a okolí sjely do Přerova, aby sehrály poslední, šesté kolo Poháru trojic v minivolejbale. Během celé sezony bojovalo letos rekordních 54 družstev v devíti výkonnostních skupinách o body, ale hlavně o medaile a pohár pro celkového vítěze.

Náš klub každoročně do soutěže přihlašuje družstva, která tvoří začínající volejbalistky z šestých, případně pátých tříd. Pod vedením trenérů Radany Dokoupilové, Leoše Chalupy a Vladislavy Vychodilové holky pilně trénovaly základní volejbalovou techniku, doplňovanou pohybovou průpravou zaměřenou na přesuny a pohyb po hřišti, tak aby se mohly zapojit do turnajů v minivolejbale.

Od prosince, kdy se konal první kvalifikační turnaj, udělaly holky velký výkonnostní pokrok. Ve všech utkáních předváděly bojovnost a snahu a k tomu postupně přidávaly do hry čím dál víc volejbalových akcí.

Družstvo A (Ria Čecháková, Michaela Derychová, Eliška Holíková, Karolína Pecháčková, Anna Vávrová) podávalo během všech turnajů stabilní výkony, po kvalifikaci se usadilo v první výkonnostní skupině a během celé sezony neobsadilo v jednotlivých turnajích jiné než první místo, takže s luxusním náskokem 28 bodů zcela ovládlo letošní ročník Poháru trojic a při závěrečném vyhlášení se holky mohly radovat ze zlatých medailí.

Ostatní družstva se během celé sezony zlepšovala nejen výsledkově, ale hlavně volejbalově. Družstvo B ve složení Michaela Koblihová, Lenka Staňková, Adéla Vachutková se postupně propracovalo až do první výkonnostní skupiny, kde dokázalo držet krok i s nejlepšími družstvy, celkově tak získalo skvělé 7.místo.

Déčko, za které nastupovaly Anna Frydrýšková, Barbora Hudečková, Daniela Mlčáková, Nela Petříčková, Karolína Strnadová, odehrálo většinu svých utkání ve čtvrté nebo páté výkonnostní skupině, skončilo tak na celkovém 24.místo.

Poslední dvě družstva se zpočátku držely v sedmé výkonnostní skupině, Céčko (Sabina Holáňová, Kamila Klčová, Terezie Šimurdová, Veronika Vlachová, Zuzana Zbořilová) si skupinu udrželo až do konce a vyneslo jim to celkové 40.místo, Éčku (Daniela Dočkalová, Nataša Dostálová, Karolína Hradílková, Gabriela Kadlčíková, Eva Kopečná, Veronika Rybková) se v druhé části sezony výsledkově dařilo méně, takže nakonec skončilo na 47.místě.

Tímto turnajem skončily holky s minivolejbalem, teď už je čeká šestkový volejbal, který si poprvé některé vyzkouší na domácím Memoriálu Jiřího Lakomého, který proběhne od 10. do 12.května na městské sportovní hale.

Na závěr je třeba poděkovat jak organizátorům jednotlivých turnajů Poháru trojic (Přerov, Kojetín, Olomouc, Uničov), tak hlavně rodičům hráček za podporu a pomoc při organizacích domácích turnajů. Doufejme, že holky této podpory využijí, budou na trénincích stejně dobře pracovat i nadále, tak aby se výkonnostně zlepšovaly a mohly úspěšně reprezentovat náš klub i ve vyšších kategoriích.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.