ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

MČR žákyň 2019 v Přerově

Mistryněmi republiky se v Přerově staly starší žákyně z Uherského Hradiště

Šestnáct nejlepších týmů v kategorii starších žaček bojovalo od pátku do neděle o titul mistra republiky v Přerově. Prvenství si v dramatickém finálovém utkání, které mělo tři zcela rozdílné sety, vybojovaly volejbalistky TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Druhé místo patří VK Královo Pole a třetí příčku obsadil Chodov.

Od úvodních střetnutí na třech kurtech v Městské sportovní hale a na jednom v tělocvičně SŠT technické se krystalizovali dva až tři favorité. Suverénně procházely zejména chodovské hráčky, které ve skupinách neztratily ani set. Teprve v semifinále nestačily na pozdějšího vítěze, Podobně se vedlo Dukle Liberec, ale prohra na závěr postupové skupiny s Chodovem odstartovala »šňůru« tří porážek, a to znamenalo nepopulární čtvrtou příčku.

Třetím »suverénem« byl šampion z Uherského Hradiště, i když jeho výhry se rodily až v tie-breacích. Klopýtnutí s Plzní ho však odsunulo na druhou příčku semifinálové skupiny.

Z prvenství v této fázi turnaje se mohly radovat žačky Králova Pole, jež se postupně v turnaji zlepšovaly a zaváhaly až ve finále.

Semifinále tedy přinesla překvapivé postupy Uherského Hradiště, přehrálo Chodov, a Králova Pole, které zdolalo Duklu Liberec.

Souboj o třetí místo patrně rozhodla dramatická koncovka první sady, když Chodov dokázal proměnit až šestý setbol. Druhá sada už pak byla víceméně v jeho režii a zaslouženě bral bronz.

Vyrovnaný průběh mělo i úvodní dějství finále mezi Hradištěm a brněnským týmem. V koncovce byly důraznější hráčky Slovácké Slavie. Ty se však ve druhém setu velmi trápily na přihrávce, a proto se muselo jít od zkráceného setu. V něm už se hradišštské volejbalistky znovu našly a přehrály Královo Pole v poklidu 15:8.

Na zdárném průběhu velmi kvalitně uspořádané akce se podíleli také rozhodčí, kteří udělili jedinou červenou kartu. Pořadatelům Volejbalu Přerov pak za skvěle odvedenou práci předala pamětní plaketu zástupkyně CVF Jana Mitáčová. A slova chvály a uznání přišla zástupcům přerovského klubu takřka od všech zúčastněných týmů. 

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.