ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Ženy odehrály zápas proti KP Brno

exz
14.kolo sobota 20.11.2021, 19:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
0:3114:25, 16:25, 10:25
Královo Pole Královo Pole
Volejbal Přerov: Klára Šrámková, Alicia McClellan, Aneta Köhlerová, Michaela Dlouhá, Michaela Zatloukalová, Tereza Baláková, libero Barbora Šádková. Střídaly: Šárka Semerádová, Tereza Daňková, Lucie Zatloukalová, Latoya Hutchinson
Královo Pole: Magdalena Bukovská, Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani, Borrero Moreno, Denisa Pavlíková, Jzanasia Sweet, libero 1 Daniela Digrinová, libero 2 Lucie Šmardová. Střídaly: Simona Jelínková, Hana Judlová, Zuzana Kamasová, Kateřina Kuniková, Romana Pavlicová, Lucie Veselá

Komentář

Absence dvou hráček základní sestavy přerovských volejbalistek byl jedním z faktorů, který ovlivnil vývoj celého utkání. Oslabený domácí tým od začátku prvního setu bojoval s příjmem, jenž jim znesnadnily skvěle podávající hráčky Králova Pole. I přes taktické pokyny udělené při time-outech domácích se nepodařilo nabuzené a bez chyb hrající volejbalistky Brna zastavit. Postupně narůstající náskok hostí se zastavil na skóre 14:25.

Do druhého setu nastoupily domácí Zubřice s větším odhodláním a přiostřeným servisem, díky kterému se dostaly několikrát do vedení. Zlepšily i příjem, což vyústilo ve větší počet úspěšných útoků. Přetahování o vedení v druhém setu nakonec utnula sedmibodová šňůra úspěšně podávající Eleny Moreno, která od stavu 15:15 prakticky rozhodla druhou sadu (16:25).

Třetí set byl ve znamení enormní snahy domácích hráček s výsledkem něco udělat, avšak kvalita byla na straně hostujících Brňanek. Velmi pohotové bloky a přesné útoky hostujícího týmu se staly rozdílovým faktorem celého utkání. Po setech 14:25, 16:25 a 10:25 tak Královo Pole mohlo slavit jednoznačnou výhru 3:0 na sety.  

Ohlasy trenérů

Barbora Šádková (libero Volejbal Přerov) :

Největší problém nám dělal kvalitní servis soupeřek, který nás donutil chybovat na příjmu. Tím jsme se dostávaly často pod tlak a nedokázaly založit kvalitní útok, ze kterého bychom bodovaly. Musíme se na další utkání pořádně připravit a potrénovat, abychom soupeře dokázaly více potrápit. Věříme, že se nám povede lépe než dnes.

Jan Moravčík (asistent trenéra Volejbal Přerov):

Chtěl bych hostujícímu týmu pogratulovat, dneska předvedl mimořádně kvalitní výkon. Je vidět, že Brňanky jsou aktuálně výkonnostně úplně někde jinde než my. My se trápíme, šňůra proher je strašně dlouhá, ale stále se nám nedaří z ní vymotat, byť zkoušíme co se dá. Dnes nám samozřejmě scházelo naše první libero, Adriana Kulová. Za chybějící smečařku Briannu Gardner pak musela zaskočit 15letá Klára Šrámková, což samozřejmě také není ideální. Je ale potřeba říct, ze Klára zvládla svou roli v rámci možností velmi dobře, všechna čest.

Hosté:

Daniela Digrinová (kapitánka VK Královo Pole): „Soupeře jsme přehrály naší dobrou obranou a dohrávkou v obraně. Jsem ráda, že si zahrály i hráčky z lavičky, které nedostávají tolik příležitostí. Odvedly skvělou práci, jsem moc ráda za dnešní týmový výkon.

Richard Wiesner (trenér VK Královo Pole): „V Přerově se nikdy nehraje úplně jednoduše. Přerovský tým, i když má takové postavení v tabulce, jaké má, tak skutečně není špatný. Předvedl to i u nás v Brně, kde nám sebral set. I v dnešním zápase – v jeho střední fázi – nás poměrně hodně trápil. Je ale pravda, že mezi oběma týmy je velký výkonnostní rozdíl na útoku, a to dnes rozhodlo. Přeji domácím, ať v některém z dalších utkání zhodnotí svou bojovnost a získají nějaké body.


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.