ŽIJEME VOLEJBALEM!
Starší žákyně

Start do poháru žaček měl dvě tváře

Kvalifikační turnaj Českého poháru starších žaček se odehrál o víkendu v Bílovci. Mladé Přerovanky v něm obsadily čtvrté místo.

Sobotní úvodní duel s Lanškrounem byl z pohledu našeho týmu hodně nervózní a plných nevynucených chyb. V prvním setu jich bylo přibližně 16, a to se špatně hraje. Druhé dějství se vyvíjelo odlišně, ovšem ze stavu 16:11 soupeřky otočily na 16:18, a to rozhodlo.

Souboj s Rychnovem nad Kněžnou už byl přece jen příznivější a přinesl "bezproblémovou" výhru ve dvou setech, i když rozhodovaly dramatické koncovky.

Po přesunu do haly tamního gymnázia čekal přerovská děvčata Letohrad. První set byl v jejich režii, ale ve druhém přišla doslova "katastrofa", čehož důkazem je skóre 1:13. Ale ani to ještě nebylo rozhodující. Podařilo se srovnat na 20:20, ovšem zkažený servis a další zbytečné chyby znamenaly srovnání stavu. V tiebreaku už žákyně nekladly velký odpor a po zásluze podlehly.

Na závěr sobotního zápasového programu si programu v pohodě připsaly body za výhru ve dvou setech s Uherským Hradištěm.

Nevyrovnanost výkonů a malé nasazení vedly trenéry k nutnému večernímu pohovoru, a ten padl na úrodnou půdu. Už rozcvička v nedělním ránu s Ostravou byla zcela jiná a dávala tušit změnu k lepšímu. Vítězství 25:15, to jen potvrzovalo. Ve druhém setu se skóre přelévalo na obě strany hlavně díky množství chyb na servisu (naše nelichotivá série pěti zkažených v řadě). Přesto v koncovce mladé volejbalistky vedly 20:17. Patrně pod tíhou zodpovědnosti začaly hrát opatrně a bojující protivník toho využil. Také v rozhodující zkrácené hře chybělo více odvahy v zakončení a prohra 12:15 znamenala ztrátu nadějí na lepší umístění v kvalifikační skupině D.

"Povinná" výhra nad Vsetínem 2:0 už na tom nic nezměnila.

Přesto turnaj trenérům ukázal, že tento tým má potenciál, ale je nezbytné udržet nasazení a koncentraci po celé utkání. Problémem jsou právě druhé sety po vyhraném prvním.

Teď v sobotu se bude v Olomouci hrát kvalifikace KP kategorie U16, která rozhodně o rozdělení týmů do skupin prvního kola. V neděli pak hrají Přerovanky v Městské sportovní hale další kolo kraje kadetek s Olomoucí. 

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.