ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Reklama na volejbal. Zubřice nevyužili matchball a berou KáPéčku bod.

11.kolo sobota 16.12.2017, 18:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
2:325:18, 11:25, 16:25, 25:17, 15
Královo Pole Královo Pole
Volejbal Přerov: Domácí: Gogová, Schoene, Jehlářová, Svobodová, Van der Meer, Gauthier, libero Kohoutová, Šádková. Střídaly: Šálková, Skálová, Zatloukalová, Dostalíková
Královo Pole: Hosté: Zburová, Meidlová, Vyklická, Pištěláková, Pene, Boulová, liberoVaňková. Střídaly: Suchá, Šloufová

Diváci: 311

Komentář

Velmi napínavé a divácky atraktivní utkání se odehrálo v přerovské sportovní hale. Domácí hráčky vyhrály první set, ale další dva se pak trápily na přihrávce a jejich hra se zejména ve druhém doslova rozsypala. Čtvrtý set urvaly bojovností a nadšením. V tie-breaku dotahovaly pětibodové manko a dostaly se i k jednomu mečbolu. Brňanky poté svůj druhý proměnily. Ve třetím setu obdržel trenér hostů Marek Rojko žlutou kartu za nevhodné chování.

 Od úvodního míče se přerovské volejbalistky zakously do soupeře a nepustily ho ani jednou do vedení. Brňanky se trápily na servisu, kde udělaly mnoho chyb. Jejich body sbíraly hlavně Pištěláková a Boulová. Naproti tomu v euforii hrající Přerovanky bodovaly všechny a libero Kohoutová jim k tomu pomáhala. První setbol odvrátila Boulová, ale druhý proměnila Gauthier povedenou jednonožkou.

Ve druhém setu měly hostující hráčky pohodový náskok už v prvním technickém oddechovém čase (8:3) a na domácí straně přišly velké zmatky. Chvílemi to působilo, jako by byly poprvé na hrací ploše. A když už se dostaly k zakončení útočných akcí, byly to povětšinou auty. Hosté využili druhý setbol.

Problémy na příjmu domácích žen pokračovaly i v dalším dějství. Podařilo se jim sice srovnat na 4:4, jenže to bylo naposledy v sadě. Za stavu 18:13 dostal trenér Rojko žlutou kartu za nevhodné chování. Hru jeho týmu to však nepoznamenalo a v pohodě si došel pro vítězství v setu.

Vývoj následující sady se lámal v okolí prvního technického time-outu. Přerovanky otočily ze stavu 6:7 na 10:7 a svůj náskok spíše navyšovaly. Povzbuzovala je k tomu zaplněná hala a maskot přerovských Zubrů, který sem zavítal v rámci společné akce hokejistů a volejbalistek. Na druhý setbol zaservírovaly Brňanky do autu a šlo se do tie-breaku.

V něm se soupeřky utrhly na pětibodové vedení 6:1, a zdálo se být rozhodnuto. Jenže Zubřice se znovu zmobilizovaly a stáhly na bod – 5:6 a 6:7. Brno znovu zakontrovalo, ale neudrželo tříbodový náskok – 9:6. Udělalo chybu na servisu, pak ja nachytala nahrávačka Zatloukalová chytrou ulívkou a brněnská Suchá útokem takřka až do diváků »srovnala« skóre. Poté se to tahalo po bodu a k prvnímu mečbolu se prokousaly Brňanky. Domácí kapitánka pak vytloukla bloky a Jehlářová byla následně úspěšná na bloku. Jenže levoruká Pištěláková odvrátila mečbol, přišel nepovedený příjem a zápas zakončil dobrý blok hostů.

Autor: Stanislav Šmidák

Ohlasy trenérů

Domácí:

Eva Svobodová (kapitánka domácích): „Po vyhraném setu byla škoda, že jsme ve druhém a třetím vyhořely na přihrávce. Nakonec jsme si vybojovaly tie-break, ve kterém už rozhodovaly maličkosti. Musím pochválit celý tým za velkou bojovnost.

Radim Vlček (trenér domácích): „Převládá spokojenost, i když někde vzadu to mrzí, protože jsme se dostali k mečbolu. Hráli jsme však proti kvalitnímu soupeři. Překvapili jsme ho nadšením, dobrým útokem a servisem. Od druhého setu Brno výborně podávalo a našlo hráčky, které měly s příjmem problémy. Ve čtvrtém setu jsme posunuli Evu na smeč, protože se nám zdálo, že je málo vytížená. Pomohlo to. Myslím, že jsme dali divákům pěkný sportovní dárek v podobě kvalitního utkání. Byla to dobrá reklama na volejbal. Diváci byli opět skvělí. Přeji jim pěkné svátky a věřím, že nás přijdou podpořit i v příštím roce.“

Hosté:

Ivana Zburová (kapitánka hostů): „Hráli jsme dnes hodně nervózně a neodehrály jsme tradiční nadstandard, který jsme předváděly v předchozích zápasech. Jsme rády za výhru 3:2, protože jsme udělaly mnoho vlastních chyb.“

Marek Rojko (trenér hostů): „Očekávali jsme těžký zápas, protože na Olympu a v Přerově se hraje těžko. I když jsme měli tři vážnější problémy se sestavou, bez ohledu na to jsme měli vyhrát. Ovšem mohli jsme také prohrát. Naše smečařky, které nastoupily do základu, neměly potřebnou kvalitu. Je třeba respektovat také soupeře, který hrál v euforii podporovaný publikem, riskoval servis. Na úvod čtvrtého setu udělala Suchá tři elementární chyby a to se s námi táhlo až do konce utkání. Jsem rád, že jsme nakonec získali dva body.“ 


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.