ŽIJEME VOLEJBALEM!
Juniorky A

Kvalifikační turnaj EX - U 20 a postup do 1. skupiny

V rámci kvalifikace naše hráčky zavítaly do Ostravy, kde si dvěma výhrami vysloužily 2. místo, a díky

tomu také postup do 1. výkonnostní skupiny.

TJ Ostrava – Přerov 3:0 (19, 11, 19)

Nejtěžší utkání, ve kterém mohly naše juniorky pouze překvapit, jelikož tým z Ostravy disponuje kvalitními hráčkami působícími jak v extralize žen, tak také v reprezentaci. Ale i přesto, kromě 2. setu s nimi dokázaly držet krok, a za svůj výkon se nemusejí stydět.

Přerov – Prostějov 3:0 (15, 21, 15)

Od tohoto soupeře náš tým pořádně nevěděl co očekávat, jelikož je složen z nových hráček oproti loňskému týmu. Naštěstí pro naše hráčky nebyl tým Prostějova úplně sehraný, a díky plnění instrukcí od trenéra se podařilo ukořistit první vítězství.

Lanškroun – Přerov 0:3 (-25, -19, -16)

Oblíbený soupeř našeho týmu, kterého hráčky moc dobře znají z loňské sezony, ale vždy s ním mají problém. Největší drama v tomto utkání nastalo již během 1. setu, kdy do stavu 11:16 naše hráčky plnily všechny pokyny a zaslouženě vedly, ovšem poté přišla krize, nedůslednost na přihrávce a nedůraznost na útoku, kdy soupeř toho využil a otočil skóre ve svůj prospěch na 22:19. Naštěstí díky oddechovému času a kvalitnímu servisu se hráčky opět zvedly a dotáhly set do vítězného konce. A díky tomu, také celý zápas.

Sestava:

Hrnková, Hrudíková, Kubíková, Lajzová, Lehnertová, Pecháčková, Sehnálková, Šimurdová, Šrámková, Šádková

Hodnocení Lena Oborná (trenér):

Jsem velmi ráda, že jsme tento turnaj zvládly, a ještě větší radost mám z toho, že nám tyto 2 vítězství zajistily postup až do 1. skupiny, kde si příští měsíc změříme síly s velmi kvalitními soupeři, kteří s největší pravděpodobností, tak jako loni budou hrát o medaile. Holky bych chtěla pochválit především za to, že i za nepříznivého skóre se dokázaly zvednout a otočit set a následně i zápas ve svůj prospěch. Co se mi bohužel ale opět nelíbilo, tak byla nekoncentrovanost stejně jako během minulé sezony, nedokážeme si udržet standardní výkon, jsme buď úplně nahoře, nebo na nule, což je špatně. Musíme se pořád zlepšovat ve všech činnostech, největší problém nám dělá komunikace na přihrávce, obrana v poli a na síti, především naše středové hráčky nestíhají a nejsou důrazné na útoku, což se musí změnit. Také bych chtěla pochválit Elišku Sehnálkovou z kadetek a Denisu Kubíkovou, které dostaly tu možnost poprvé nahlédnout do této soutěže, a zastoupit naši hlavní smečařku Lucii Grančaiovou. Obě hráčky svoji roli zvládly výborně, především díky podpoře od svých zkušenějších spoluhráček.

První kolo extraligy U 20 se bude odehrávat ve dnech 14. – 15. 10. 2023, kde se střetnout s týmy PVK Olymp Praha, VK Dukla Liberec a TJ Ostrava.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.