ŽIJEME VOLEJBALEM!
Juniorky A

Vydařený turnaj našich juniorek U20 a postup do 1. výkonnostní skupiny

O víkendu 9. – 10.3.2024 se naše juniorky U20 vydaly na turnaj do Kralup, kde se měly pokusit zabojovat o postup do 1. výkonnostní skupiny, to se jim nakonec dvěma výhrami podařilo a mohou se tak v rámci posledního kola utkat s týmy, které je následně budou čekat ve finálovém turnaji v Ostravě.
Prvním našim soupeřem byl Prostějov, který jsme porazili 3:0 (25, 23, 15), nicméně první 2 sety nebyly vůbec jednoduché, jelikož soupeř měl velkou chuť nás porazit, aby si zajistil setrvání v extraligové soutěži, a my měli problémy v obraně v poli i na síti. Třetí set byl již v naší režii. Hned po tomto utkání na nás nastoupil tým z Plzně. Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, jelikož jsme měli k dispozici pouze jednu blokařku a Plzeň má skvělé hráčky, zejména blokařky, ale díky odvážnému servisu a bojovností jsme vyhráli opět 3:0 (20, 14, 21). Hodně nám také v tomto utkání pomohla soupeřova psychika, kdy nebyli schopni fungovat jako tým, a nic jim nevycházelo. Naopak v nedělním utkání proti domácímu týmu dohnala psychika náš tým, a v koncovkách jsme dělali vlastní chyby, zejména na podání. Soupeř byl více hladovější po vítězství, a jejich zákroky v poli byly místy neuvěřitelné. Kralupy tak zaslouženě vyhrály 3:1 (-21, 23, 20, 27).

Hodnocení trenér Lena Oborná:
Do Kralup jsme odjížděli v oslabené sestavě, kdy jsme měli k dispozici pouze jednu blokařku, místo druhé blokařky zastoupila smečařka z kadetek Aďa Vachutková, která to zvládla dobře, přestože to pro ni nebylo vůbec jednoduché. Jsem ráda, že jsme zvládli zejména obě sobotní utkání, díky kterým se podíváme opět do 1. výkonnostní skupiny a chválím holky za skvělý výkon proti Plzni. Bohužel jsem zklamaná z utkání proti domácímu týmu, kdy nám vlastně už o nic nešlo, ale my jsme to moc nezvládli kvůli hlavě, nepozornosti a vlastním chybám v koncovkách. Vzhledem k tomu, že už máme jistý finálový turnaj, tak je potřeba se na něj pořádně připravit po všech stránkách. Hlavně se nám také musí uzdravit naše 2 blokařky, abychom byli v plné síle.

Poslední kolo extraligového turnaje U20 základní části se bude odehrávat ve dnech 20. – 21.4. 2024 v Liberci. Našimi soupeři budou Liberec, Olymp Praha a Ostrava.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.