ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

První zápas pro Prostějov. Stav serie 1:0

Dnešní zápasy otevřely čtvrtfinálovou sérii play-off UNIQA volejbalové extraligy žen 2017/18. Volejbalistky Prostějova, Olomouce a Ostravy nenechaly nikoho na pochybách a jasně svá domácí utkání ovládly. Nejvyrovnanější utkání se odehrálo Liberci, kde hostující Královo Pole přehrálo dobrým výkonem Duklu a do Brna si odváží cenné vítězství.
PO1 sobota 17.3.2018, 17:00
Prostějov Prostějov
3:025:14, 25:13, 25:12
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
Prostějov: Domácí: Weiss, Emonts, Trnková, Horká, Kossányiová, Herelová, libero Kovářová. Střídaly: Nová, Slavíková, M. Zatloukalová.
Volejbal Přerov: Hosté: Gauthier, L. Zatloukalová, Schoene, Jehlářová, Svobodová, Vander Meer, libero Kohoutová. Střídaly: Gogová, Šádková.

Diváci: 300

Komentář

Domácí nastoupili v papírově nejsilnější sestavě a od začátku drželi vstupní část pevně ve své moci. Pomáhali si kvalitním podáním, z úvodních pěti výměn hned tři zakončili vítěznými bloky, k tomu neměli potíže s přihrávkou ani se zakončením. Soupeř naopak pod tlakem často chyboval a rozdíl ve skóre tak neustále narůstal (5:1, 10:3, 17:7). Nápor se zastavil až při stavu 20:9, kdy se hostující hráčky chytily ostřejším servisem (20:12). Šlo ale jen o krátké zaváhání favorita, který vzápětí jednoznačnou sadu číslo jedna s přehledem zavřel – 25:14.

Zkraje druhého dějství se velký rozdíl mezi oběma družstvy smazal, přerovská děvčata dokonce dvě minuty vedla (2:3). Načež Prostějovanky zapnuly naplno a s přispěním několika protivníkových hrubek udeřily šestibodovou sérií na 8:2. Od téhle pasáže zase nebylo co řešit. Vlčkovy svěřenkyně si s drtivou převahou vékáčka vůbec nevěděly rady, zatímco domácí kolektiv celkově koncentrovaným výkonem plynule zvyšoval svůj náskok (14:5). Leč výpadek pak přece jen přišel. Výborně zapodávala Gauthier, dámy v červeném vyrobily pár minel a široce rozevřené nůžky v projevu hanáckých mančaftů se rázem přivřely (16:11). Vítězky dlouhodobé části soutěže ovšem zareagovaly nejlépe, jak mohly: návratem k precizní hře vysoké úrovně. Což vedlo k jasné koncovce i opětovně hladkému výsledku – 25:13.

Nicméně starty do setů Svobodové a spol. svědčily, i v tom třetím alespoň krátce vedly (1:2), než parta s často bodující dvojicí Kossányiová + Emonts zavelela na novou zteč. Znova razantní a znamenající obrat na 10:4. Výkonnostní dominance devítinásobných mistryň republiky byla prostě logicky značná, snaha Přerova o její zmírnění většinu času nestačila. Všechny tři díly se přitom vzájemně podobaly jak průběhem, tak rezultátem. A celý mač tudíž dospěl k naprosto hladkému závěru – 25:12 a 3:0.

Autor: Marek Sonnevend

Ohlasy trenérů

Kathleen Weiss (kapitánka VK Prostějov):„Do zápasu jsme vstoupily soustředěně a kvalitní výkon udržely v podstatě celou dobu, jen chvílemi soupeř hrál vyrovnaněji. Šlo o dobře splněnou povinnost, vítězně teď musíme pokračovat dál.“

Miroslav Čada (trenér VK Prostějov): „Tým odvedl dobrý výkon a utkání zvládl v pohodě, takže spokojenost. Navíc jsme do hry postupně dostali i tři mladé holky z lavičky, což je také pozitivní. Dominovali jsme všemi činnostmi od začátku až do konce bez zbytečných chyb, nějaká slabší pasáž se přitom občas stane. Celkově to bylo bez problémů.“

Hosté:

Eva Svobodová (kapitánka Volejbal Přerov):„Nezvládaly jsme ubráněné balóny proměňovat v body a soupeř nás odblokoval, proto utkání skončilo dost jasným výsledkem. Jinak to celkově nebylo z naší strany úplně špatné, i když potřebujeme víc odvahy.“

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): „Projevil se jednoznačný kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy. Některé momenty od nás nebyly špatné, ale jakmile se začal lámat chleba, dopláceli jsme na menší odvahu. Chtělo to víc chodit do ubráněných míčů a ne je pouze vracet zadarmo, což družstvo formátu Prostějova okamžitě trestá.“


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.