ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Prostějov nepřipustil senzaci

Druhé utkání čtvrtfinále play-off se hrálo podle prostějovských not. Domácí volejbalistky měly dva sety problémy na přihrávce a k útoku se prakticky nedostaly. Až třetí sada byla do poloviny vyrovnaná a na tváře hráček se vrátil úsměv. V koncovce se projevila kvalita soupeře, který v sérii vede 2:0 a může ji ve čtvrtek doma ukončit. Domácí kouč Vlček dostal v prvním setu žlutou kartu za kritiku rozhodčího.
PO2 úterý 20.3.2018, 18:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
0:310:25, 15:25, 15:25
Prostějov Prostějov
Volejbal Přerov: Domácí: Zatloukalová, Van der Meer, Jehlářová, Schoene, Svobodová, Gauthier, libero Kohoutová. Střídaly: Šálková, Dostalíková.
Prostějov: Hosté: Weiss, Nová, Kozmik, Horká, Kossányiová, Herelová, libera Kovářová, Slavíková.

Diváci: 168

Komentář

Přerovský celek začal proti favoritovi trochu bojácně. Prostějov tlačil na servisu a domácí volejbalistky se prakticky nedostaly k útoku. První přímý bod z útoku si připsaly až za stavu 3:11 a postarala se o něj kapitánka Eva Svobodová. Trenér Vlček si pak vysloužil žlutou kartu za kritiku rozhodčího, který na rozdíl od kouče viděl míč v hřišti. Hosté v pohodě vyhráli rozdílem třídy 25:10. 

Ani ve druhém dějství se přihrávka na straně Přerovanek moc nezlepšila. Pomohl jim však soupeř, jenž vyprodukoval mnohem více chyb. Jakási naděje na dobrý výsledek svitla domácím po tříbodové šňůře za stavu 12:17, jenže Prostějov pak zlepšil koncentraci a zvýšil na 2:0.

Nejvyrovnanější byl úvod třetího setu, v němž Přerov dokonce jednou vedl, byť jen 2:1. Rozehrála se smečařka Megan Van der Meer a držela své spoluhráčky až do prvního technického oddechového času. K ní se pak přidala Svobodová, jež dvěma esy donutila trenéra Čadu stáhnout za stavu 12:10 z libera Slavíkovou a nahradit ji Kovářovou. Zlepšená hra přinesla i dvojnásobné zablokování útoku hostů, ale závěr patřil znovu obhájci titulu. Stav série 2:0 pro Prostějov.

Autor: Stanislav Šmidák

Ohlasy trenérů

Eva Svobodová (kapitánka domácích): „Měly jsme problémy na přihrávce. Škoda, že jsme uvolněný výkon předvedly až ve třetím setu. Děkujeme divákům za neutuchající podporu.“

Radim Vlček (trenér domácích): „Tak jako ve třetím setu jsme měli hrát od začátku. Chyběla nám odvaha. Nedostali jsme se do patřičné pohody, abychom kvalitního soupeře více potrápili.“

Hosté:

Kathleen Weiss (kapitánka hostů): „Hráli jsme dnes opravdu dobře a každá hráčka předvedla velmi pěkný výkon. Máme velmi dobrou pozici k postupu.“

Miroslav Čada (trenér hostů): „Splnili jsme roli favorita. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech.“         


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.