ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

VK Brno slaví první vítězství. Zubřice bez bodu.

Ve čtvrtek, 25. 10. 2018, se v Brně odehrálo již 5. kolo UNIQUA extraligy žen, ve kterém se střetl tým Brna s týmem z Přerova. Domácí Šelmy potřebovaly vyhrát, jelikož zatím zaznamenaly pouze jeden bod do tabulky za prohru, zatímco hostující Zubřice chtěly jistě navázat na vítězné tažení, které započaly před týdnem na Olympu.
5.kolo čtvrtek 25.10.2018, 17:00
Volejbal Brno Volejbal Brno
3:125:19, 16:25, 25:22, 26:24
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
Volejbal Brno: Domácí: Janečková, Kočvarová, Matuszková, Beránková, Boulová, Nováková, libero Chlumská. Střídaly: Pospíšilová A., Pospíšilová P.
Volejbal Přerov: Hosté: Meer Vander, Jehlářová, Zatloukalová, Svobodová, Shapaval, Měrková,libero Vaňková. Střídaly: Person, Kohoutová, Jurášová, Šálková

Diváci: 174

Komentář

Do prvního setu vstoupily domácí hráčky odvážně na podání. Znepříjemňovaly tak Přerovu přihrávku a následný útok. I přes nesnáze hrály Zubřice velmi bojovně a obětavě v obraně. Brno ovšem lépe zakončovalo těžké situace a i díky tomu zvítězilo v prvním setu.

Druhý set začaly hostující hráčky na výbornou. Trpělivou hrou donutily Šelmy chybovat a samy pak nepříjemný servis potvrzovaly přesně mířenými útoky. Vytvořenému náskoku nedokázalo Brno dostatečně vzdorovat. Přímým bodem z podání zajistila blokařka Jehlářová Přerovu výhru v druhé sadě.

Brno začalo znovu riskovat servis, a tak si v počátku třetího setu vytvořilo mírný náskok (8:5). Na bodovém komfortu se domácí tým vezl až do koncovky. Vývoj v setu se snažila zvrátit Kohoutová, která Brnu znepříjemnila přihrávku. Šelmy si ale dobře rozehraný set pohlídaly a zvítězily v poměru 25:22.

I ve čtvrtém setu se více dařilo domácímu týmu. Stále riskoval podání a dohrával „bodovky“ ve svůj prospěch. Zubřicím se i přes jejich bojovnost nedařilo na Brno dotáhnout. To si vytvořilo pohodlný náskok a všichni věřili, že šest matchballů bude stačit k ukončení setu. Hostující hráčky však ukázaly svou sílu a s pomocí servisu své kapitánky udělaly na Kouničce nervy drásající koncovku (24:24). Tu nakonec zvládly lépe Šelmy, které esem zakončily set a vybojovaly tak první výhru v sezóně.

Autor: Klára Kuníková

Ohlasy trenérů

Domácí:

Simona Janečková (smečařka domácích): „Z naší první výhry mám obrovskou radost, protože to nebylo úplně jednoduché. Jsem ráda, že jsme to, i přes dramatickou koncovku, dotáhly do vítězného konce. Myslím si, že jsme si zasloužily vyhrát.“

Martin Gerža (trenér domácích): „Máme první tři body. Dále se však musíme soustředit na utkání v Králově Poli.“

Hosté:

Eva Svobodová (kapitánka hostů): „Jsme zklamaní. Rozhodně jsme sem přijely bojovat a nechtěly jsme odejít s prázdnou. Způsobily to především naše chyby. Když jsme hrály, co jsme chtěly, vyhrály jsme set. V posledním setu jsme to ještě dotáhly, ale už to nestačilo. Samozřejmě děkujeme všem fanouškům, atmosféra tu byla neuvěřitelná.“

Radim Vlček (trenér hostů): „Gratuluji domácím k první výhře, ale myslím si, že jsme tady měli na víc. V určitých pasážích jsme domácím zbytečně pomohli, což se pak těžko dohání. Klobouk dolů před naším týmem, který to nezabalil v koncovce čtvrtého setu. V podstatě z beznadějného stavu jsme se bojovností dostali do vyrovnaného stavu, kde jsme mohli bojovat o tie-break, ale buď naivitou, nebo zbytečnou nervozitou jsme to nezvládli, a to je škoda.“


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.