ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

Zubřice si poprvé zahrají Final Four Českého poháru

Volejbalistky Přerova ve čtvrtfinále Českého poháru splnily primární úkol a v domácí odvetě porazily překvapení soutěže z Dobřichovic 3:2 na sety. K postupu jim přitom stačilo po venkovním vítězství 3:1 uhrát dvě sady, což se Přerovankám podařilo, když šly do vedení 2:0. Pak ale hodně polevily.

„Když jsme vedli 2:0 a měli jistý postup, tak jsme v hlavách vypnuli. Chtěli jsme vyzkoušet varianty, jak třeba hrát v sobotu proti Šternberku. Holky trošku zapomněly, jak hrát v netradičním rozestavení s nahrávačkou na bloku,“ vysvětloval trenér Zubřic Radim Vlček.

Ten totiž v utkání postrádal zraněnou blokařku Jehlářovou. „Hráli jsme bez blokařek, první dva sety jsme vymysleli systém, který snad zamotal hlavu i rozhodčím, vyšlo to,“ pochvaloval si Vlček.

Pak ale ukázal svou sílu vedoucí tým skupiny B 1. ligy a srovnal na 2:2. „Soupeř byl houževnatý, bojovný, umí hrát volejbal, něco počapal a v některých momentech si snad i zasloužil vyhrát,“ uznal Radim Vlček.

Jeho tým nicméně ovládl tie-break, ve kterém musel také dotahovat ztrátu. Nakonec se poprvé dostal do vedení za stavu 14:13 a využil třetí mečbol.

„Jsem spokojen s tím, že jsme poprvé v historii postoupili do Final Four. Měli bychom si toho vážit. Myslím si, že můžeme na turnaji podat takový výkon, abychom se poprali s každým soupeřem,“ uzavřel Radim Vlček.
Finálový turnaj je na programu v Brně 2. a 3. února.

Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/historic...

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.