ŽIJEME VOLEJBALEM!
4.kolo čtvrtek 7.10.2021, 18:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
0:321:25, 18:25, 23:25
Šternberk Šternberk
Volejbal Přerov: Latoya Hutchinson, Brianna Gardner, Alicia McClellan, Šárka Semerádová, Michaela Dlouhá, Petra Zajícová, libero Adriana Kulová. Střídaly: Barbora Šádková, Aneta Köhlerová, Tereza Baláková.
Šternberk: Adriani Kamidinová, Nikola Látalová, Zuzana Látalová, Lucia Herdová, Katarina Körmendyová, Dominika Ramajová, libero Tereza Slavíková. Střídaly: Bára Abendroth, Amálie Vyjídáková.

Diváci: 195

Komentář

Přerovské volejbalistky nastupovaly do utkání oslabeny o obě své nahrávačky, které skolila viróza. Na jejich místo tak musela narychlo naskočit Petra Zajícová. Přerovanky zahájily utkání nervózně a rychle prohrávaly 3:7, na což domácí kouč reagoval time-outem. Hráčky Šternberka hrály klidně, o dost přesněji, a první sadu ovládly 21:25.

Vstup do druhé sady měly domácí volejbalistky o mnoho lepší, když vedly i o tři body. Set se zlomil esem hostující Kamidinové, díky němuž Šternberk odskočil na 10:12, od té chvíle se domácí nedokázaly na soupeřky dotáhnout a druhou hru prohrály 18:25.

Třetí set nabídnul vyrovnaný a pohledný volejbal s dramatickým závěrem, v rámci nějž Přerovanky odvrátily čtyři mečboly. Na 24:24 již však skóre stáhnout nedokázaly, přestože se zdálo, že se hostující hráčka dotkla sítě. Protesty domácích ovšem byly marné a tým Šternberka tak ovládl i třetí sadu, a to 23:25. 

Ohlasy trenérů

Barbora Šádková (kapitánka Volejbal Přerov) Utekl nám začátek prvního setu, což nás negativně ovlivnilo. Celkově jsme se celý zápas trápily na útoku, když jsme vůbec neskládaly míče – příliš často jsme útoky kazily, anebo jsme pouze přehrávaly přes. Soupeř to dokázal dobře ubránit a z následných útoků bodoval. Absence nahrávaček Lucky a Míši Zatloukalových byla nepříjemná, ale myslím, že Zajda (Petra Zajícová) za ně zaskočila velmi dobře, v tom jsem až takový problém neviděla. Do dalších utkání musíme hodně zabrat, hlavně na útoku, být razantnější, možná přidat drzost, odvážnost a bojovat.

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): „Výsledek se mi těžce hodnotí, protože jsem velmi zklamaný. Ovlivnila nás absence obou nahrávaček, které jsou nemocné. Včera to už s nimi vypadalo lépe, ale viróza je nakonec stejně do utkání nepustila. Hlavní problém jsem každopádně viděl v tom, že děláme spoustu chyb ve hře, obzvlášť v důležitých momentech. Zkazíme servis, nepohlídáme si několik ulívek za sebou, a tím posadíme soupeře na koně. Oceňuji ale, že to holky nezabalily a do poslední chvíle bojovaly. Finiš třetího setu jsme měli dotáhnout na 24:24 - mrzí mě, že rozhodčí neviděla dotyk hostující hráčky se sítí. Tento moment samozřejmě utkání nerozhodoval, mohl však pro nás být alespoň pozitivním impulsem.“

Hosté:

Lucia Herdová (kapitánka Volejbal Přerov): „Čekaly jsme, že nás Přerov bude tlačit na přihrávce servisem, což se i potvrdilo. Myslím, že jsme soupeře měly dobře přečtené v obraně, takže se nám snáz bránilo, a tím pádem jsme si i lépe rozhazovaly útok na síti. Myslím, že kvalita na síti byla dnes naší hlavní výhodou. Věřím, že po posledních prohrách bude toto vítězství tím pravým povzbuzením pro náš tým.“

Jan Grešl (trenér TJ Sokol Šterbnerk): „Nemůžu říct, že jsme utkání zvládli hladce, jak by se z konečného výsledku mohlo zdát. Byl to pro nás náročný zápas, obzvlášť v kontextu posledních prohraných utkání. Snad se nám tak povedlo tým nastartovat před náročnou šňůrou, která nás čeká. Situaci nám dnes usnadnila i zdravotní indispozice v přerovském týmu, každopádně mám radost z toho, že jsme byli schopní téměř celé utkání držet bodový odstup a zvítězit. Mrzí mě jen, že jsme stále nervózní v koncovkách setů - bylo to vidět hlavně v tom posledním, kdy jsme měli strach skládat balóny a zmatkovali jsme. Na tom musíme zapracovat. “ 


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.